16715866 1611607642187890 1919730040113224311 o

Winterprogramma 2018-2019

Beste Bar Enders

Hierbij informeren we jullie over het komende winterprogramma. 
Het zal voor velen die al jaren meedoen niet veel verrassingen bevatten, want het is vergelijkbaar met voorgaande jaren
Voor de MTB en CX training maken we gebruik van beide terreinen, dit jaar echter zonder uitgezet parkoers. We kunnen wel op alle 3 de velden met licht trainen. Daarnaast helpen een aantal ouders bij de jeugdtrainingen en worden de baan en CX trainingen uitgevoerd door trainers van de Adelaar.

Strength & Conditioning: vanaf 17 oktober t/m 7 maart
De S&C training is een hele uitgebreide en functionele circuittraining specifiek gericht op wielrenners en mountainbikers die wordt gegeven onder supervisie van fysiotherapie praktijk Houwer en Ruijs. Niet alleen voor wedstrijdrijders, maar ook voor recreanten!!! Wil je sterker worden en beter fietsen meldt je dan aan!
We trainen net als vorig jaar in de sportzaal van de FSG academie aan de laan van Westenenk.
Voor 20 weken kwalitatief goede training: 
Jeugd € 35,- aanmelden via Hilco Keurhorst: hilco_keurhorst@hotmail.com
Volwassenen € 100,- aanmelden via TC@bar-end.nl

MTB training: Vanaf 01 november t/m 14 februari (ovb)
Jeugd: Voor de leden in de groepen E en F die deelnemen aan de Veluwse Wintercompetitie of de Stouwdamcup is er net als vorig jaar 1 x in de 2 weken een training op woensdagmiddag. Deelname aan deze leuke competitie is wel een voorwaarde.
Aanmelden voor de trainingen kan via Tessa van Giessel: mtlemckert@gmail.com
De C en D groepen kunnen de MTB training op donderdagavond volgen.
Voor àlle jeugdleden (F, E, D en C) is er zondagochtend een toertocht te rijden vanaf Bar End. De lengte van de tocht wordt uiteraard afgestemd op de leeftijd.
Volwassenen, Nieuwelingen en Junioren kunnen op donderdagavond trainen op het terrein én in het weekeinde zijn er toertochten vanaf de club en uiteraard is er de Veluwse Wintercompetitie.

CX training (Veldrijden): vanaf 18 oktober t/m half januari (ovb)
De CX trainingen worden dit jaar gegeven door Reinhout Lenten in verband met zijn opleiding Wielrentrainer-3. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de rijtechniek en uiteraard de specifieke intensiteit die bij het veldrijden hoort. Hij wordt daarin ondersteund door Han ten Hove.

Baanwielrennen: vanaf 18 september t/m februari (ovb)
De baantraining in Omnisport worden volledig uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Adelaar. Aanmelden voor de baantraining gaat dan ook rechtstreeks via De Adelaar. Geef wel aan bij het aanmelden dat je lid bent van Bar End, zodat je korting krijgt.
Let op dat je voorafgaand aan de training eerst de website van de Adelaar controleert!

Spinning: 09 oktober
Ook spinning is er weer bij dit jaar (bij Sport Kerschoten). Hierover is reeds uitgebreid gecommuniceerd.
De spinning trainingen starten op 09 oktober.

Begin en einde Winterprogramma
Zoals jullie zien zijn per onderdeel de begin en eind data anders. De eind data zijn onder voorbehoud. De overgang naar het zomer programma voorzien wij dan ook begin Maart. Het exacte startmoment stemmen we af op het begin van het wedstrijd seizoen.

Wintercompetitie
Een heel mooi onderdeel wat 20 jaar geleden zijn oorsprong had bij Bar End is de Veluwse Wintercompetitie. Dit zijn hele leuke laagdrempelige wedstrijden op parkoersen die voor iedereen toegankelijk zijn. We nodigen dan ook iedereen uit om deel te nemen aan deze super leuke regionale wedstrijden.
Voor volwassenen zijn deze wedstrijden ook nog eens heel mooi te combineren met de heen en terugreis op de bike waardoor er een hele mooie training ontstaat waarin je alle trainingszones hebt geraakt.

Net als vorig jaar weer een uitgebreid aanbod dat open staat voor álle leden van de vereniging. 

Een handig overzicht van de mogelijkheden staat hier.

We hopen jullie dan ook veel én regelmatig te zien de komende winter.

Met vriendelijke groet,

Han ten Hove
Hoofdtrainer mbc Bar End