Over Bar End | Mountainbike Club Bar End

Bar End is een vereniging speciaal voor mountainbikers, zowel recreatieve als wedstrijdrijders, beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud. Allen zijn welkom bij Bar End.

Bar End is opgericht op 21 januari 1997 en aangesloten bij de KNWU en NTFU. De vereniging heeft tot doel het in stand houden en bevorderen van de mountainbikesport in al haar facetten, waarbij het uitgangspunt van Bar End is, dat de sport in een prettige sfeer wordt beoefend.

Jeugd

De leukste afdeling van Bar End! Bar End heeft al 15 jaar een actieve en groeiende jeugdafdeling met inmiddels ruim 100 (!) jeugdleden. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers/begeleiders/vrijwilligers hebben we 1 van de succesvolste jeugd-mtb programma’s van Nederland. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden, er is altijd een leuke groep die bij je past.
Lees meer

Recreatief fietsen

Er wordt voor de recreatieve rijder een diversiteit aan activiteiten georganiseerd, met het hoofddoel veel plezier hebben tijdens het fietsen. Op de dinsdagavond van 1 april tot 1 oktober, gaan we er gezamenlijk op uit, in kleine groepjes op verschillende niveaus. Het gehele jaar door wordt er op zondagmorgen vanaf half tien gefietst. Daarnaast organiseren we toertochten, speciale ritten, thema avonden, een buitenlandweekend, clubkampioenschappen en nog veel meer!
Lees meer

 

FietsFit Cursus

Heb je recent een mountainbike gekocht, of wil je je fiets meer of beter leren gebruiken? Dat kan bij Apeldoornse Mountainbike Club Bar End.  In april 2018 start de cursus Fiets-Fit en Fietsfit 2.0 van 6 weken speciaal voor beginnende mountainbikers. In een groep van maximaal 20 personen (mannen en vrouwen) wordt onder begeleiding maar liefst 4 ervaren trainers les gegeven. 
Lees meer

 

Vaste Mountainbikeroute

Vaste mountainbikeroute aangepast 

Vanaf mei dit jaar kun je wisenten op de Hoog Buurlosche Heide spotten! Staatsbosbeheer gaat een 5- tot 6-jarig experiment uitvoeren met begrazing door deze oorspronkelijke bewoners van de Veluwe.
Lees meer

 

Wedstrijdfietsen

De wedstrijdrijders worden binnen de club vertegenwoordigd door de Sport Technische Commissie, kortweg de STC. De STC ondersteunt Bar End op sporttechnisch gebied, met name de leden die wedstrijden rijden of zij die wedstrijden willen gaan rijden. Onze doelstelling is een zo optimaal mogelijk prestatieniveau van de renners op een verantwoorde wijze mogelijk te maken.
Lees meer

Contactpersonen

Wie zijn onze bestuursleden? Wie is er verantwoordelijk voor wat binnen Bar End? Op deze pagina kun je al onze contactpersonen vinden.