Jeugd

De leukste afdeling van Bar End! Bar End heeft al 15 jaar een actieve en groeiende jeugdafdeling met inmiddels ruim 100 (!) jeugdleden. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers hebben we 1 van de succesvolste jeugd-mtb programma’s van Nederland. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden (we hebben er al heel wat gehad), er is altijd een leuke groep die bij je past.

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd:

- Het fietsen met de jeugd op  zondagochtend (vertrek gelijk met de volwassenen om half 10)
- Wedstrijdgerichte training op dinsdag en donderdagavond
- Training recreatieve jeugd op woensdagmiddag (mini's) of donderdagavond , training op eigen niveau
- Jeugdkamp
- Mogelijkheid tot rijden van Regionale- en Landelijke wedstrijden (LJC)
- Laagdrempelige Winter en Zomercompetitie

Trainingsavond

De Jeugd fietst altijd of het nu regent, sneeuwt of stormt. Als er veranderingen zijn in het rooster of het fietsen gaat niet door, dan proberen we dat zo snel mogelijk door te geven. Soms zijn we iets te laat terug met fietsen maar meestal zijn we op de vaste tijd terug. Mocht dat niet het geval zijn dan bellen we zo snel mogelijk op en weten je ouders wanneer je opgehaald moet worden. Op de woensdag/donderdag wordt aandacht besteed aan de techniek van het mountainbiken. Je leert hoe je moet schakelen tot hoe je je evenwicht moet houden. Er wordt ook getraind om uiteindelijk een wedstrijd te kunnen fietsen.

Zondag

De zondagmorgen heeft een meer recreatief karakter. Er wordt een mooie tocht gefietst door de bossen rondom Apeldoorn. De groep wordt opgedeeld in verschillende niveaus waardoor iedereen een leuke rit kan maken. Deze groepen worden altijd vergezeld door 2 volwassenen. We leren veel over de veiligheid en letten ook op de mooie natuur en niet onbelangrijk we letten erop dat iedereen voldoende drinkt tijdens het fietsen. Na afloop drinken we meestal iets bij het clubgebouw.

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij het clubgebouw ’t Knooppunt in het sportpark Orderbos in Apeldoorn. De rit eindigt ook hier weer. Om het fietsen voor iedereen prettig te laten verlopen gelden er regels, zie daarvoor onze clubregels.

Keer proberen?

Wil je meefietsen meld je dan aan via jeugd@bar-end.nl.  Wij nemen dan z.s.m. contact met jou op.

Om het eens te proberen zijn er een beperkt aantal jeugd fietsen te huur.

Verdere informatie (wedstrijden, toertochten,  voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina, maar ook per e-mail onder de jeugdleden worden verspreid.

Wil je een keer meetrainen mail dan eveneens naar jeugd@bar-end.nl. 

 

Graag tot ziens!