Recreatief

Er wordt voor de recreatieve rijder een diversiteit aan evenementen georganiseerd, met het hoofddoel veel plezier hebben tijdens het fietsen.

Op de dinsdagavond, van 1 april tot 1 oktober, gaan we er in kleine groepjes (maximaal 15 personen i.v.m. de veiligheid) gezamenlijk op uit. Er wordt dan gereden met een voor- en een achterrijder zodat er rekening gehouden kan worden met de capaciteiten binnen het gekozen niveau.

Voor deze niveaus kun je kiezen uit vijf groepen:

- Basic (14-17 km/uur gemiddeld)
- Medium (17-19 km/uur gemiddeld)
- Sport (18-21 km/uur gemiddeld)
- SportPlus (19-23 km/uur gemiddeld)
- Extreme (24+ km/uur gemiddeld)

Starttijden

In april en september starten we elke dinsdag om 18.30 uur i.v.m. de vroeg invallende duisternis. In mei t/m augustus vertrekken we elke dinsdag om 19.00 uur. Vertrek bij clubhuis ’t Knooppunt.

Op de zondagochtend wordt het gehele jaar door ook gefietst. We starten om 9.30 uur bij het clubhuis. Iedereen vanaf 18 jaar kan en mag mee. Ook op zondag kan gekozen worden uit de vijf bovenstaande niveau groepen. Meestal zijn we rond 12:00 / 12.30 uur weer terug.

Wat heb je nodig?
Naast uiteraard een mountainbike en een helm zijn er nog een aantal zaken die je bij je hebt; binnenband, fietspomp, bandenlichter, kettingpons, missing link, multitool, kleine ehbo-set. Hierdoor hoef je geen aanspraak te maken op je mede fietser, uiteraard wil altijd iedereen helpen om zsm weer op de (gerepareerde) fiets te zitten want bij Bar End geldt: "samen uit, samen thuis".

Tochten

Jaarlijks organiseren we twee toertochten waar ook niet-leden aan mee mogen doen. Per keer trekken deze tochten 600 tot 1200 deelnemers. Deze toertochten zijn door de NTFU bekroond met 2 sterren en behoren daarmee tot de best georganiseerde tochten van Nederland! Voor clubleden organiseren we een buitenlandweekend, thema-avonden, speciale ritten, clubkampioenschappen en nog veel meer.

Jaarlijks maken we een nieuw activiteitenplan en er is veel ruimte voor nieuwe initiatieven. De Kroondomeinentocht en de Jan den Houdijkertocht zijn al jaren onze vaste seizoensopener en -sluiter. Je wordt op deze website via de agenda ge-update.