Mountainbiken voor de jeugd.

Als vereniging willen we graag onze passie en enthousiasme delen.
Bar-End heeft een behoorlijk aantal enthousiaste jeugdleden die op diverse vlakken van de mountainbike sport actief zijn. Jeugdleden worden getraind door een professioneel opgeleid én enthousiast team van trainers.

De trainingen worden georganiseerd aan de hand van het LTAD (Long Therm Athlete Development). Dit programma is er op gericht om sporters aan de hand van hun eigen ontwikkeling de juiste training aan te bieden met als doel zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en hun enthousiast te houden voor een leven lang sporten.
De trainingen voor de jeugd zijn vooral gericht op techniek, balans en coördinatie. Dit is basis waarna later gewerkt kan worden aan kracht en snelheid.
Hiermee heb je een goede basis om bijvoorbeeld een mooie toerrit door het bos te maken of deel te nemen aan wedstrijden. Of je nu recreatief over de veluwe wil rijden of de competitie wil aangaan in de regionale of landelijke wedstrijden bij Bar-End hebben we hiervoor tal van mogelijkheden.

Elke zondag van 9:30 uur tot c.a. 12:00/12:30 uur club-rijden onder begeleiding van een voorrijder. Tijdens deze gezamenlijke rit van ca. 15 tot 20 km kunnen ouders eventueel meerijden. We hanteren de regel binnen Bar-End dat kinderen drie keer mogen meetrainen om een idee te krijgen of het wel of niet leuk vinden. Daarna hopen we dat ze enthousiast genoeg zijn om het lidmaatschap aan te vragen. Op dat moment zijn ze dan ook verzekerd. Bar-End heeft een aantal huurfietsen waar je gebruik van kan maken. We vragen hiervoor een kleine vergoeding van 7,50 voor een mountainbike en helm.

Op dinsdagavond, donderdagavond en woensdagmiddag zijn er trainingen voor de jeugd die meer op techniek gericht zijn.
Jeugdleden die aan de landelijke jeugd competitie deelnemen trainen op dinsdagavond en donderdagavond. Deze zijn gericht op de capaciteiten die nodig zijn om aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen.

Bar-End ondersteund de leden die een groot aantal van de landelijke wedstrijden rijden doormiddel van een eigen club team.

Het winterprogramma loopt van oktober tot april (wanneer de klok wordt verzet). Vanwege het beperkte daglicht buiten kan alle jeugd dan komen trainen op ons vaste parcours bij ons clubhuis in het Orderbos. Daar is een deel van het terrein voorzien van verlichting. Verder is er in de winter de mogelijkheid om deel te nemen aan de Strenght en Conditioning training.

In het najaar organiseren we een jeugdkamp.
Deelname aan onze activiteiten kan enkel met een deugdelijke mountainbike en helm. Voor verdere informatie of aanmelden mail jeugd@bar-end.nl